Is Blendle een nieuwe concurrent voor de dagbladen?

Is Blendle een nieuwe concurrent voor de dagbladen?

Het nieuwe platform Blendle is hot. Er worden items in talkshows aan besteed en de bedenkers hebben al acte de présence mogen geven in Amerika en Duitsland. Wat is het nu precies?

Blendle

Hoe werkt Blendle?
Een sociaal netwerk gecombineerd met een kiosk, zo kun je Blendle het best omschrijven. Via Blendle kun je voor jou interessante (kranten)artikelen kopen en online lezen zonder een hele krant of tijdschrift te moeten doorspitten. Je kunt Blendle raadplegen op je computer, tablet of smartphone.

Blendle-1

Je maakt een digitale portemonnee aan en stort daar geld op. Op de homepage van Blendle zie je een overzicht van voorpagina’s van diverse bladen. Onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant, Quote, Story en Vrij Nederland kun je snel scannen. Zie je een interessant artikel, dan kun je er op klikken. Vervolgens wordt er dan betaald via je digitale portemonnee. Een artikel kost tussen de € 0,10 en € 0,89, afhankelijk van medium en de lengte van het te lezen artikel.

kranten

Partner of concurrent?
Blendle is eigenlijk beide voor kranten en tijdschriften. Concurrent omdat de gebruikers dan niet gaan betalen voor een volledig digitaal abonnement bij een bepaalde krant of tijdschrift. Partner omdat de gegevens van de gebruikers gebruikt kunnen worden, maar volgens de bedenker is dit vooralsnog niet het geval. Ondertussen zijn er al wel plannen voor uitbreiding. Er zijn al gesprekken geweest in o.a. de Verenigde Staten en Duitsland.