Formaat Telegraaf naar tabloid

Formaat Telegraaf naar tabloid

Het dagblad De Telegraaf is overgestapt van het grote krantenformaat naar een meer hanteerbare tabloidformaat. Ook de vormgeving heeft een metamorfose ondergaan.

telegraaf

Een jaar voorbereiding
Bijna een jaar aan voorbereiding en ontwikkeling is aan de verandering aan vooraf gegaan. Ondanks de veranderingen willen ze bij De Telegraaf wel benadrukken dat De Telegraaf gewoon echt De Telegraaf blijft. Er verandert niets aan de spraakmakende nieuwsartikelen en reportages. Ook blijven nog steeds de columns van o.a. Rob Hoogland, John van den Heuvel, prof. Dr. Bob Smalhout, Paul Jansen en de vaste rubrieken Privé, Telesport en De Financiële Telegraaf komen ook gewoon terug. Verder zal het lettertype niet kleiner worden, zodat de krant goed leesbaar blijft.

telegraaf-featured

Andere tabloid kranten
De Telegraaf is uiteraard niet de enige krant in Nederland die op het formaat tabloid verschijnt. Sterker nog, De Telegraaf is een van de laatste dagbladen die overstapt naar tabloid. De Metro en Spits zijn de grondleggers van de populariteit van dit formaat. De grote dagbladen Algemeen Dagblad, Het Parool en Trouw zijn al enkele jaren veranderd geleden van grootte. En verder zijn ook alle regionale kranten van uitgeverij Wegener al verkrijgbaar op tabloid. Denk aan het Eindhovens Dagblad, BN/De Stem, Brabants Dagblad, De Gelderlander en De Twentsche Courant Tubantia.