Nieuwe uitgeverij gestart door oud-directeur van De Bezige Bij

Nieuwe uitgeverij gestart door oud-directeur van De Bezige Bij

De al gepensioneerde oud-directeur van uitgeverij Bezige Bij Robbert Ammerlaan, start een eigen uitgeverij: Hollands Diep. De uitgeverij is een onderdeel van Dutch Media.Robber-Ammerlaan

Eerste titels

De eerste titels die Hollands Diep gaat uitgeven, verschijnen rond februari 2015. De allereerste is ‘A Girl Is A Half-formed Thing’ van de Ierse schrijfster Eimear McBride. De uitgeverij wil per jaar maximal twintig uitgaven zowel fictie als non-fictie. Er wordt gericht op het beste van wat er verkrijgbaar is van  Nederlandstalige literatuur, internationale literatuur en non-fictie. De ambitie is om te gaan horen tot de prominentste Nederlandstalige uitgevers. Verdere titels worden overigens pas bekend gemaakt wanneer de eerste aanbiedingscatalogus wordt uitgebracht.

Hollands Diep

De naam Hollands Diep is gekozen naar het gelijknamige maandblad dat Ammerlaan enkele jaren uitgaf. Saillant detail is dat de aankondiging van Ammerlaan komt op een moment dat er ingrijpende veranderingen gaande zijn bij zowel De Bezige Bij als Dutch Media.

Hollands Diep

Dutch Media nam in juli 2013 The House of Books over. De Bezige Bij is een strategische samenwerking met A.W. Bruna aangegaan. En dat terwijl Balans, ooit onderdeel van De Bezige Bij, sinds oktober weer op eigen benen staat. WPG uitgevers heeft dan weer afscheid genomen van Querido, De Arbeiderspers, Nijgh & Van Ditmar en Athenaeum-Polak & Van Gennep, zij gaan verder op zelfstandige basis.